Venrayse oorlogsherinneringen in voorstelling 'De laatste getuigen'

Venraynaar Harrie Bloemen is één van de acht Limburgers wier oorlogsherinneringen worden verteld in de voorstelling De laatste getuigen. De voorstelling in het kader van het 75-jarige jubileum van de bevrijding van Limburg is zaterdag 26 oktober te zien in de Venrayse schouwburg.

Exact 75 jaar na de bevrijding van Limburg komen de verhalen van Harrie Bloemen, Martin Boelen, Kitty Delahaye, Gertie Gerritsen, Hennie Geurten, Wies van den Goor, Herman Silbernberg en Jan Smits tot leven in een uniek theatraal en muzikaal programma. Destijds waren zij jonge mensen, die hun wereld ingrijpend zagen veranderen tijdens en na de oorlogsjaren.

Acteurs Mieneke Bakker, Bart Bijnens, Jochem ten Haaf, Karlijn Hamer, Marloes IJpelaar, Hans van Leipsig, Sef Thissen en Stijn Vervoort geven stem aan hun verhalen en worden muzikaal bijgestaan door pianist Egbert Derix. De beelden die filmmaker Rob Hodselmans maakt van de ontmoetingen tussen de acteurs en de getuigen worden vertoond tijdens de voorstelling. Het script is geschreven door schrijver-journalist Wiel Beijer op basis van het gelijknamige boek van De Limburger en een aantal nieuwe gesprekken met getuigen. De laatste getuigen is onderdeel van 75 jaar bevrijding Limburg en een coproductie van Toneelgroep Maastricht en theater De Domijnen in Sittard.

De voorstelling in Venray begint om 20.00 uur. Een kaartje kost € 18,50, inclusief een drankje.

20 augustus 2019

Volledige nieuwsoverzicht