Lezingencyclus: Venray en psychiatrie verbonden in Oorlog, Evacuatie en Wederopbouw

Jan Min, amateurhistoricus en vrijwilliger van het Museum Psychiatrie, geeft verdeeld over drie avonden een lezingencyclus. In de eerste lezing is er aandacht voor het oorlogsgeweld tijdens de Duitse bezetting, het verzet en de bevrijding van Venray. De tweede lezing heeft als centraal thema het kelderleven, bij zowel particulieren in Venray als in de kelders van Sint Anna, Sint Servatius, Sint Joseph, Jerusalem en Sint Paschalis. De cyclus wordt afgesloten met een derde lezing waarin de evacuatie, de bevrijding en de wederopbouw van Venray en de genoemde instellingen aan bod komen. De lezingencyclus geeft u een indruk van het oorlogsgeweld en de verschrikkingen waaronder de Venrayse bevolking heeft geleden en wordt ondersteund door uniek beeldmateriaal.

De lezingen vinden achtereenvolgens plaats op donderdag 5, 12 en 19 maart in het Dienstencentrum van Vincent van Gogh. U bent vanaf 19.00 uur welkom voor een kopje koffie of thee. Elke lezing start om 19.30 uur en duurt, met een pauze van 20 minuten, tot 22.00 uur. U kunt zich alleen aanmelden voor deelname aan alle drie de lezingen. Er is plaats voor maximaal 75 deelnemers.

Gratis inschrijven voor de lezingencyclus kan door te mailen naar servicepunt@vvgi.nl. U krijgt vervolgens een bevestiging van inschrijving via e-mail. Telefonisch aanmelden kan ook via telefoonnummer 0478 527 527 (werkdagen 07.00 – 18.00 uur).

Lezingencyclus: Venray en psychiatrie verbonden in Oorlog, Evacuatie en Wederopbouw
Bezoek de website

Organisatie

Museum voor de psychiatrie / Jan Min/ Jac Haegens
servicepunt@vvgi.nl
http://www.museumpsychiatrie.nl/

Volledige agenda